Hungarian Startup University Program

Ismerd meg a
HSUP-t!

A HSUP egy két féléves e-learning kurzus.  Az első félév során a hangsúly az innovatív gondolkodással és a startup világával kapcsolatos ismeretek megszerzésén van, míg a második félévben a hallgatók a cégalapítással és fejlesztéssel kapcsolatos gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el. 

A vizsga mellett a program résztvevőinek az első félév végére el kell készíteniük egy one-pager-t, amelyben bemutatják egy innovatív ötletüket. Amennyiben a projektet az egyetem jóváhagyja, a hallgatók a második félévben csapatban dolgozhatnak az ötlet megvalósításán. Ehhez a Nemzeti Innovációs Ügynökség szakmai és pénzügyi támogatását nyújt számukra. 

A második félévet befejező hallgatók pedig akár befektetőknek is bemutathatják üzleti ötletüket

További információk a HSUP tantervéről

A Hungarian Startup University Program 7 + 5 modulból áll. Az egyes modulok végén a hallgatók egy összefoglalót és egy animációs videót is láthatnak, valamint egy zárótesztet kell kitölteniük, amellyel felmérhetik az adott modul keretében megszerzett tudásukat. 

Az animációs videók összefoglalják a modul legfontosabb információit, míg a tesztek azonnali visszajelzést adnak a program vezetőinek a résztvevők előrehaladásáról. A modulok tesztpontszámainak átlaga alapján a félév végén a hallgató megkapja a végső jegyét. 

Előzetes tanterv

  1. félév: (1.) Bevezetés: Mi az innováció? (2.) Ötlet validáció (3.) Üzleti és pénzügyi tervezés (4.) Piacralépés, piacelemzés (5.) Szellemi tulajdon (6.) Befektetők és one-pager (7.) Pitch deck struktúra, pitch training
  2. félév: (1.) A csapat (2.) Piac és piacra lépési stratégia (3.) BMC és prototipizálás (4.) Üzleti és pénzügyi tervezés II. (5.) Pitch – az ötlet bemutatása