2024-08-16

IMPULSE: hogyan valósítsuk meg és tegyük sikeressé innovációnkat?

Folyamatosan nő az innovatív fiatalok és vállalkozások száma Magyarországon, ám közülük sokan segítségre szorulnak abban, hogy elképzeléseikből miként lehet sikeres terméket vagy szolgáltatást létrehozni. Ebben segít a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) IMPULSE programja, amely magyar vállalkozások és startupok magas piaci potenciállal kecsegtető innovációinak hasznosítását támogatja csoportos és személyes tanácsadás mentorálás és tudásátadás keretében.

Az IMPULSE a magyar innovatív KKV-kat és startupokat segíti innovációs projektjeik továbbfejlesztésében, valamint a sikeres piacra lépésben. A pályázaton keresztül nem közvetlen pénzforrást nyújt az ügynökség, hanem az érdeklődők a tudásátadó szolgáltatások térítésmentes igénybevételére pályázhatnak. A kiemelkedő hazai szakértők által nyújtott szolgáltatások önrész nélkül vehetők igénybe a 175 millió forintos keretösszeg kimerüléséig. 
 
A támogatási csomagok bruttó 5 millió, illetve bruttó 7,5 millió forint értékű, innovációt támogató szolgáltatásokból állnak. A nagyobb, 7,5 millió forint értékű szolgáltatási csomagra a már technológiailag érettebb projektek jelentkezését várja a NIÜ. A termék vagy szolgálatás techológiai fejlettségi szintjét (TRL, azaz technology readiness level) a pályázati jelentkezési lapon kell megadni, amelyben a szint meghatározását rövid magyarázat segíti. 
 
Az elnyerhető csomagok mentorálást, projektfejlesztést, projektmenedzsmentet, projekt-minőségbiztosítást, innovációs és üzletfejlesztési tanácsadást, valamint szellemitulajdon-védelemmel, finanszírozással és kockázatitőke-bevonással, technológia és innovációs ökoszisztéma ismertetekkel kapcsolatos személyes tanácsadást és workshopot tartalmaznak. 
 
„A NIÜ sokéves tapasztalattal rendelkező, több száz fős mentori, szakértői csapatra támaszkodik innovációs szolgáltatásai esetében, így az egyes innovatív projektek iparági, fejlettségi és fejlesztési igényeihez legjobban illeszkedő szaktudással bíró szakembereket tudja bevonni az IMPULSE program során is. Ez garanciát jelent arra, hogy a projektek a lehető leggyorsabban és legeredményesebben jussanak el a hazai és akár a nemzetközi piacokra is” – emelte ki Bódis László, a NIÜ vezérigazgatója. 
 
A program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap támogatásával valósul meg, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett 2021-1.1.2-AKH Pályázati Felhívás „C” alprogramja keretében. 
 
További információ és jelentkezés a programra: https://niu.hu/hu/service/impulse-program