2024-04-24

Ruha újra hasznosítással értek el sikert magyar diákok a ciprusi tudományos vásáron

New York-i befektető érdeklődését is felkeltette a nyíregyházi tanulók bemutatója.

A NIÜ támogatásával vett részt a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium két tanulója a The Cyprus Institute kutatóintézet által 12-18 éves diákok számára évente megrendezésre kerülő, nemzetközi sCYence Fair 2024 rendezvényen április közepén.

A fiúk egy olyan, több diáktársukkal közösen kidolgozott vállalkozási ötletet vittek el Ciprusra, amely ruha- és textilhulladék újrahasznosításával fenntartható szigetelési anyagot gyártana. Prezentációjukat a ciprusi köztársasági elnök felesége, Philippa Karsera-Christodoulidou, valamint Stavros Malas, a The Cyprus Institute elnöke is megnézte.

Ötletük és előadásmódjuk ráadásul annyira megtetszett egy, a kiállításra kilátogató New York-i befektetőnek, hogy ígéretet tett arra, ha a diákok készítenek potenciális inkubátoroknak szóló prezentációs anyagot, szívesen megnézi és javaslataival segít nekik azt befektetőbaráttá tenni.

A diákok kiutazását a NIÜ támogatta. Az ügynökség célja, hogy minél több fiatal számára tegye vonzóvá az MTMI területeket és a vállalkozói életpályát, ezzel is elősegítve a magyar kutatói utánpótlás és startup ökoszisztéma erősítését. A fiúknak ezúton is gratulálunk a sikeres részvételhez!