2024-04-25

Magyar cégek is bemutatkozhatnak Európa legnagyobb innovációs rendezvényén

A párizsi VivaTechnology az új technológiai megoldásokat kereső nagyvállalatok, befektetők nemzetközi találkozóhelye, amely kiváló lehetőség a magyar startupok, scaleupok és innovatív kkv-k bemutatkozására, nemzetközi üzleti kapcsolatok építésére. Az idén május 22-25. között zajló VivaTech ezúttal az innováció és új technológiák mellett főként a mesterséges intelligenciára fókuszál. Az eseményre Magyarország párizsi nagykövetségén keresztül hazai cégek is regisztrálhatnak.

A 2024-ben 8. alkalommal, május 22-25. között zajló VivaTech egyik fókusz tematikája a mesterséges intelligencia, de az innováció és új technológiák minden további területe is bemutatásra kerül az eseményen. 

A 2023-ban hibrid (személyes jelenléttel és online) formában megrendezett szakvásáron 174 országból mintegy 150 ezer személyesen megjelent résztvevőt és 405 ezer online látogatót regisztráltak. Tavaly összesen 11.400 startup, illetve 2.800 kiállító vett részt, továbbá mintegy 919 millió embert értek el a közösségi hálózatokon keresztül, 5 millió nézőt regisztráltak a VivaTech News csatornán, illetve több mint 6 milliárd megjelenés generált a közösségi médiában. 

Programok 

A VivaTechnology 2024-ben három nap üzleti résztvevők számára, egy nap pedig a nagyközönség számára érhető majd el. A kiállítás-konferencián több mint 100 ezer technológiai és innovációs szakértő és döntéshozó vesz majd részt. A VivaTechnology az iparágak és az innováció széles körét öleli fel (Artificial Intelligence, Climate Tech, Mobility, Deeptech, Japan Country of the Year, Business, Future Societies, Internet és Democracy, CreatorsEconomy, Gaming és Esport).  

A rendezvény mellett számos side event is zajlik, melyek közül kiemelt a kiállítás előestéjére, május 21-re szervezett befektetői networking esemény. A VivaTech továbbá előre egyeztetett B2B tárgyalások szervezésére is lehetőséget kínál, melyet az esemény applikációján keresztül minden regisztrált résztvevő igénybe vehet.  

A Choose Paris Region üzletfejlesztési ügynökség ezen felül külön programokat (egy-egy szektor jelentősebb vállalatival találkozók, iparági webináriumok a francia piac megismerésére, networking események stb.) szervez külföldi startupok számára.  

A hazai startupok részvételének elősegítésére kiváló lehetőséget nyújtanak továbbá a VivaTechnology honlapján elérhető különböző innovációs pályázatok, „Challenge”-ek, amelyeken keresztül a kiválasztott startup-ok ingyenes kiállítói megjelenést kapnak az adott pályázatot kiíró nagyvállalat standján, valamint számos startupnak nyílik esélye pitch-elni, továbbá némelyik nagyvállalat anyagi jutalmat és jövőbeli üzleti együttműködést is kínál a nyerteseknek. A pályázatokon kiválasztott cégek láthatósága jelentősen növekedik a technológiai ökoszisztémában. A még elérhető Challenge-ek listája az alábbi honlapon található: https://vivatechnology.com/challenges/list  

 

Lehetőség a magyar kkv-knak

A korábbi évekhez hasonlóan, Magyarország Párizsi Nagykövetsége hazai cégeknek (startup/scaleup/KKV) pályázati forrásból ingyenes látogatói belépőt nyújt a rendezvény 4 napjára, korlátozott számban (beérkezési sorrendben, cégenként egy – esetleg két – főnek). 

VivaTech-en való részvétel iránt érdeklődők a Párizsi Magyar Nagykövetség külgazdasági irodája felé, a trade.par@mfa.gov.hu címen jelezhetik részvételi szándékukat, lehetőség szerint legkésőbb 2024. április 22-ig. 

A nagykövetség emellett a korábbi évekhez hasonlóan networking eseményt is szervez a résztvevő magyar cégek számára. A tavalyi rendezvényen összesen nyolc magyar startup/scaleup cég vett részt a Párizsi Magyar Nagykövetség szervezésében. 

További információ a VivaTech-ről: https://vivatechnology.com/