2024. 05. 29.
Ősszel Magyarországra figyel a nemzetközi innovációs ökoszisztém

Egy héten át Magyarország kerül az innováció iránt érdeklődők figyelmének középpontjába: a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) szeptember végén rendezi meg első alkalommal, hagyományteremtő jelleggel a Hungary Innovation Weeket (HIW), amely rendezvénysorozat keretében a hazai és nemzetközi innovációs ökoszisztémák főbb szereplőinek közreműködésével az aktuális trendekről, kérdésekről, jógyakorlatokról, és arról  lesz szó, hogy miként növelhető a hazai és az európai innovációs teljesítmény, ami a gazdasági versenyképesség kulcsa.

Érdekel
2024. 05. 27.
50 milliárd forint vállalatok és egyetemek közös innovációs fejlesztéseinek támogatására

Idén újra, magasabb keretösszeggel indítja el az NKFIH a Neumann János Program 3 kiemelt területére összpontosító fókuszterületi innovációs programját. A tavalyi 30 milliárd forint helyett idén már 50 milliárd forint érhető el a kedden meghirdetett pályázaton - jelentette be Bódis László a Magyar Innovációs Szövetség pécsi innovációs pop-up konferenciáján.

Érdekel
2024. 05. 16.
Átadták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Energetikai Innovációs Tesztállomását az ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézet telephelyén

Az eseményen Lantos Csaba energiaügyi miniszter méltatta a szegedi kutatási agglomeráció, a Szegedi Tudományegyetem, az ELI ALPS lézerközpont, a Szegedi Biológiai Kutatóintézet és az SZTE Science Park elmúlt években elért eredményeit.

Érdekel
2024. 05. 10.
A zöld átállás támogatása a magyar innovációs stratégia alapvetése

A Miskolci Egyetem által szervezett GREENOVATION konferencia panelbeszélgetésében Bódis László vezérigazgatónk elmondta, hogy a Neumann János Program egyik kiemelt fókuszterülete a zöld átállás, ideértve a klímasemleges és biztonságos energiaátmenet, az agrárium és élelmiszeripar, a körforgásos gazdaság és a vízügyek területét is.

Érdekel
2024. 05. 08.
IASP és NIÜ: Partnerség a Tudományos és Innovációs Parkok Fejlesztéséért

Együttműködési megállapodást kötött a NIÜ a Tudományos Parkok és Innovációs Területek Nemzetközi Szövetségével (International Association of Science Parks and Areas of Innovation, IASP)

Érdekel
2024. 05. 06.
30 ezer dollár jár a legjobb startupnak

Idén is megrendezik Tajvan legrégebbi, globális startup versenyét, a Mobileheroes-t, amelyen akár a magyar vállalkozások is megmérettethetik magukat.

Érdekel
2024. 05. 03.
HU-rizont program: 8 milliárd forint támogatás hazai egyetemek nemzetközi léptékű kutatásaihoz

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) új pályázata 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, amelyek Magyarország és ezen keresztül a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak.

Érdekel
2024. 05. 03.
A tavaszi félévben is nagy érdeklődés övezi a folyamatosan fejlődő HSUP-t 

A program segítségével még több egyetemista alapíthat startupot. Egy hónap múlva zárul a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) gondozásában futó Hungarian Startup University Program (HSUP) idei tanéve.

Érdekel
2024. 04. 29.
Idén júniusban ismét megnyitja kapuit a Startup Safari

2024. június 11-én ismét megrendezésre kerül a magyar startup ökoszisztéma legnagyobb közösségi eseménye, a Startup Safari Budapest. A konferencia gyökereihez visszanyúlva idén ismét több helyszínen kapcsolódhatunk a hazai startup világ szereplőivel.

Érdekel
2024. 04. 26.
Bemutatkozott a NIÜ

A magyar innovációs ökoszisztéma fejlesztését elsősorban a kutatóintézetek, egyetemek és az ipari kutatóhálózat partneri együttműködéseinek erősítése viszi előre. Az állami szereplőknek ebben kell aktívan részt venniük a piaci résztvevők mellé állva, közvetlen támogatások aktivizálásával – mondta Bódis László, a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) vezérigazgatója a szervezet bemutatkozó rendezvényén 2024. április 25-én, a Create26-ben.

Érdekel
2024. 04. 25.
Magyar cégek is bemutatkozhatnak Európa legnagyobb innovációs rendezvényén

A párizsi VivaTechnology az új technológiai megoldásokat kereső nagyvállalatok, befektetők nemzetközi találkozóhelye, amely kiváló lehetőség a magyar startupok, scaleupok és innovatív kkv-k bemutatkozására, nemzetközi üzleti kapcsolatok építésére.

Érdekel
2024. 04. 24.
Ruha újra hasznosítással értek el sikert magyar diákok a ciprusi tudományos vásáron

New York-i befektető érdeklődését is felkeltette a nyíregyházi tanulók bemutatója. A NIÜ támogatásával vett részt Benő Kristóf és Mester Dániel, a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium két tanulója a The Cyprus Institute kutatóintézet által 12-18 éves diákok számára évente megrendezésre kerülő, nemzetközi sCYence Fair 2024 rendezvényen április közepén.

Érdekel