2024-06-19

Rubik50: játszva válhatunk sikeres feltalálókká

Több mint 500 gyerek részvételével rendezett flashmobot a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) ma Budapesten. Az esemény célja azt volt, hogy ezzel is tisztelegjenek az idén 50 éves Rubik-kocka nagyszerűsége előtt. 
 
Ötven évvel ezelőtt, 1974-ben találta fel ifj. Rubik Ernő az eredetileg oktatási célokra szánt logikai játékát, amely végül Rubik-kockaként meghódította az egész világot, s a mai napig a magyar kreativitás és innováció egyik legfőbb szimbólumának számít. Rávilágít arra, hogy egy jó innováció évtizedekig fenntarthatja az érdeklődést.

A jubileum apropóján a NIÜ számtalan módon ünnepli ezt a zseniális magyar találmányt. Ennek egyik eleme volt a budapesti Szent István Bazilika előtt megtartott flashmob is, amely során közel 70, budapesti és Pest megyei iskolából több mint 500 gyerek együtt Rubik-kockázott. 
 
Az 50 éves jubileum arra hívja fel a figyelmet, hogy bármely elképzelésből, találmányból válhat örök érvényű innováció. A Nemzeti Innovációs Ügynökség célja segíteni a kutatóknak, vállalkozásoknak, hogy ötleteiket ne az asztalfiók mélyére, számítógépük egyik eldugott mappájába szánják, hanem azokat megvalósítva sikeresekké váljanak.

(RUBIK’S TM & © 2024 Spin Master Toys UK Limited, used under license.  All rights reserved.)